FK TÝNEC NAD SÁZAVOU – SOKOL MARŠOVICE 3:1

V dalším soutěžním kole A mužstvo hostilo Sokol Maršovice, tým který se vyhoupnul na třetí místo tabulky. Obejít jsme se museli bez V. Vavreka, který bude pro zranění několik týdnů mimo hru a definitivně nebude možné počítat se Štamberským, kterého rovněž pro zranění čeká dlouhá pauza od fotbalu.

Od úvodu se hrálo poměrně vyrovnané utkání ve slušném tempu, kdy si po dobrých kombinacích dokázala vytvářet šance obě mužstva. Mírná převaha domácích či hostů se přelévala jak běžely minuty, ale do vedení šli týnečtí. Po kolmé přihrávce po zemi do sprintu ukázal svou rychlost Jordan, zatáhnul míč do pokutové území, kde byl nedovoleně zastaven a z nařízeného pokutového kopu se poprvé v utkání nemýlil J. Šifra. Domácí se ale neradovali dlouho, protože hned po pár minutách chyboval brankař Oršl, když v malém vápně nebyl dostatečně důrazný a míč mu hlavou do sítě uklidil Žížala.

Do přestávky se skore měnilo ještě jednou, a to po individuální akci J. Šifry, který v tomto zápase dostal více prostoru do ofenzivy. Před šestnáctkou natáhnul ke střele, tu lehce tečoval bránící protihráč a míč zapadnul přesně pod břevno Kočího.

Do druhého poločasu se nastoupilo beze změn. Dobrá hra maršovického týmu naše hráče dostala pod tlak a do defenzivy, kdy odvraceli jeden útok za druhým, tlak jsme ale se štěstím ustáli. Začalo se i trochu jiskřit a k vidění bylo několik tvrdších zákroků na obou stranách. Z našeho pohledu se po dalších faulech ve vápně na Jordana dala ještě minimálně jednou pískat penalta, na druhé straně zase nebyla pro ofsajd uznána branka hostujícímu celku po přesném centru z kopačky M. Haška. Emocí bylo chvílemi dost na hřišti i v hledišti.

Oživení hry přinesla střídání, kdy se do hry dostal postupně O. Stejskal, O. Vrabec a M. Krejčí. Prvně jmenovaný opět předvedl několik podařených triků a krásných přihrávek, navíc se sám dokázal dostat do zakončení a upravil na konečných 3:1.

V závěru utkání byla hra již v režii týneckých hráčů, ale branku nepřidal po dobrém centru Vrabce hlavou Krejčí, který minul o centimetry. O několik minut později se přesně nemířil zase Vrabec, který křižnou přihrávku přes malé vápno zakončoval až moc razantně pod břevno a přestřelil.

STŘELCI: 21. Šifra Jakub (pen.), 29. Šifra Jakub, 83. Stejskal Oldřich – 24. Žížala Pavel

A mužstvo tak vybojovalo důležité tři body a v tomto týdnu jej čekají dvě mistrovských utkání. Nejprve dohrávka zrušeného kola, kdy ve čtvrtek 4/5/2023 od 18 hod. zajíždí k utkání proti Jiskře Struhařov a následně se v neděli 7/5/2023 od 14 hod. na hřišti soupeře utkají se Sokolem Nespeky.

Trenér domácích Jakub Horký k utkání s Maršovicemi řekl: „Hrál se dobrý fotbal, Maršovice se ukazují jako dobré mužstvo, nakonec mají zkušenosti i s krajskou soutěží. Zcela jistě jeden z nejfotbalovějších soupeřů letošní sezony, takoví soupeři nám herně sedí více. Jsme šťastní, že jsme vyhráli, každý bod je pro nás v tuto chvíli velmi cenný. Co se týká výkonu hráčů, i zde jsem spokojený, protože je vidět, že všichni chtějí bojovat.“.

2 komentáře k “FK TÝNEC NAD SÁZAVOU – SOKOL MARŠOVICE 3:1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *